Calcul salariu brut 2019

Vizualizati mai jos taxele, impozitele si contributiile de plata.

Salariu brut: 2079 lei

Salariu net: 1263 lei

Retineri salariat: 816 lei

Retineri angajator: 47 lei

Retineri salariat lei

CAS (asigurari sociale) 25% 520

CASS (asigurari sociale de sanatate) 10% 208

DP (Deducere personala) 465

IV (impozit pe venit) 10% 89

Retineri angajator

CAM (contributie asiguratorie munca) 2.25% 47

Total taxe 863

Angajatul plateste statului 816

Angajatorul plateste statului 47

Salariu Complet 2126

Printeaza O noua simulare

Salariul brut este format din:

Rolul aplicatiei

Calcul salariu brut foloseste o formula matematica prin care calculeaza, conform Legislatiei Muncii din Romania, toate taxele si impozitele, pornind de la salariul net.

Aplicatia calculator-salariu.net se diferentiaza fata de concurenta prin rapiditatea cu care proceseaza informatia, modul simplu de a vizualiza rezultatul pe orice tip de dispozitiv (tableta, telefon, calculator) si posibilitatea de a printa si descarca castigul net/brut cu toate contributiile catre stat. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul cu suma pe care o castigi, iar de restul ne ocupam noi.

Ce inseamna salariul brut

Suma totala de bani care este inregistrata in cartea de munca. Salariul minim brut in Romania este de 2.080 de lei, incepand de la 1 ianuarie 2019. Salariul brut este format din salariul net, suma de bani de care angajatul beneficiaza in mod direct, si taxele catre casa de pensii, sanatate si impozitul pe venit.

Astfel, pentru suma minima bruta de 2.080 de lei angajatul primeste un salariu net de 1.263 lei, din care plateste pentru asigurarea sociala 520 de lei, asigurarea de sanatate 208 lei si impozitul pe venit 89 de lei. Pentru fiecare calcul salariu brut, suma este rotunjita in zecimale. Utilizatorii aplicatiei au optiunea de a printa sau descarca fluturasul de salariu.

Important

Formula de calcul are rolul de a simula salariul brut pentru un program normal de lucru de 40 de ore pe saptamana, conform ultimelor modificari din Legislatia Muncii. Aceste calcule nu se aplica angajatilor care au persoane in intretinere, sunt neplatitori de TVA, incaseaza salariul pe PFA sau lucreaza in domeniul constructiilor.

Cum se plateste salariul? In Romania principalele metode de plata a salariului se realizeaza prin transfer bancar in contul angajatului sau in numerar. In general, plata prin virament bancar este acceptata la semnarea contractului de munca de catre angajat. Totusi, niciun angajator nu poate impune o metoda de plata salariatilor. De exemplu, angajatii care doresc plata in numerar trebuie sa faca o solicitare prin completarea unui formular specific.

Modificari legislative

Modificarile fiscale din Romania sunt integrate in formula de calcul a salariului net tinand cont de modificarile facute cu data de 1 ianuarie 2019, in care salariul minim pe economie a fost majorat la 2.080 de lei, din care se scad contributiile obligatorii catre stat. Angajatul urmand astfel sa incaseze in baza contractului de munca pentru cele aproximativ 166 de ore lucratoare suma neta de 1.263 de lei.

Salariile minime in Europa / Euro
salariile minime in Europa

In Romania, salariul net mediu pe economie este de 2.750 de lei, insemnand salariu brut de 4.700 de lei. Aceasta valoare plaseaza Romania la finalul clasamentului impreuna cu Bulgaria, Ungaria, Letonia. In fruntea clasamentului se afla tari precum Luxemburg, Danemarca si Suedia.

1