Convertor valutar

Cursul valutar este de interes pentru multi dintre noi. Indiferent ca avem credite luate in euro sau dolari, ca efectuam frecvent tranzactii in alta moneda decat leul sau ca suntem interesati de diverse investitii, cursul valutar influenteaza planurile multora dintre noi.

Autor: | Publicat: 23 Decembrie 2021 | Modificat: 09 Mai 2022
Convertor valutar

Pentru ca acesta este nestatornic si se schimba de la o zi la alta, uneori, in mod total impredictibil un instrument de incredere, sigur si usor accesibil este necesar pentru a putea lua cele mai bune decizii financiare.

Un convertor valutar online, de exemplu, poate fi extrem de util daca urmeaza sa faci un schimb valutar sau o investitie importanta, cum ar fi achizitionarea unei locuinte si trebuie sa iti planifici bugetul in functie de euro, dolari sau alta moneda.

Ce este convertor valutar online

Cu ajutorul unui convertor valutar online, iti poti gestiona mult mai bine bugetul de vacanta sau cheltuielile pe o anumita perioada de timp.

Acesta are rolul de a te informa cu privire la valoarea unei sume de bani in alta moneda fata de cea in care tu detii suma respectiva.

Chiar daca, in Romania, moneda oficiala este leul, cele mai multe imobile se vand in euro, ceea ce inseamna ca esti direct afectat de cursul valutar, in cazul in care economiile tale actuale sunt in lei.

Buget achizitie locuinta

Daca intentionezi sa cumperi locuinta dorita printr-un credit, vei avea nevoie de un avans minim, impus de banca, si care reprezinta, de obicei, un anumit procent din pretul de vanzare al imobilului.

Finalizarea procesului de achizitie nu se face instant, astfel ca, in acest interval, cursul valutar se va modifica periodic.

Pentru a nu fi luat pe nepregatite din punct de vedere financiar, o monitorizare periodica a cursului valutar este esentiala intr-un astfel de caz, pentru a-ti putea organiza bugetul cat mai bine.

In cazul unui credit in lei, chiar daca pretul de vanzare a locuintei este in euro, toate calculele bancii vor fi facute in lei. In acest caz convertor valutar BNR va fi de mare ajutor.

La finalul tranzactiei, va fi nevoie sa platesti bancii inclusiv o diferenta de bani cauzata de evolutia schimbului valutar, diferenta care poate fi chiar semnificativa in cazul imprumutului unei sume mari.

Buget vacanta

Chiar daca presupune o investitie mai mica decat cumpararea unei case, si pentru o vacanta in afara Romaniei este bine sa studiezi cursul valutar.

Poti alege sa schimbi din lei in alta valuta, cum ar fi in euro, intr-o zi cand cursul valutar este mai favorabil, sau te poti folosi de convertor valutar BNR online doar pentru a-ti stabili un buget estimativ pentru cheltuielile din vacanta.

Cum functioneaza calculator curs euro, dolari, lei

Un calculator curs valutar este usor de folosit si ofera utilizatorului informatia de care are nevoie in doar cateva secunde.

Nu trebuie decat ca acesta sa completeze caseta cu suma pe care doreste sa o converteasca, de exemplu 500, iar apoi sa selecteze monedele de schimb: euro in lei sau din lei in euro.

Dupa selectie, pe ecran va aparea echivalentul in noua moneda la momentul respectiv, datele folosite de convertorul valutar fiind in totalitate corecte si raportate la realitate.

Despre conversia euro, dolari, lei

Mai ales atunci cand este vorba despre informatii cu privire la sectorul financiar, indiferent ca este despre bugetul propriu sau viitoare investitii, convertorul valutar are ca sursa cursul valutar BNR.

Asa cum am mai mentionat, cursul valutar se schimba in permanenta. Din acest motiv, recomandam ca, in cazul unei viitoare investitii sau al unui buget de vacanta sa tii cont de urmatoarele indicatii:

Poti verifica periodic cursul pentru a face cea mai buna alegere. Astfel, daca ai banii deja schimbati in valuta de care ai nevoie, schimbarea cursului valutar nu te va mai afecta.

Desigur, exista si posibilitatea unei devalorizari a valutei in timp, insa foloseste-te de toate resursele informationale pe care le ai (evolutia din ultima perioada, predictiile specialistilor) pentru a lua cea mai buna decizie pentru tine si bugetul tau.

De retinut!

Convertorul valutar realizeaza conversiile luand in considerare cursul BNR din ziua in care se realizeaza acestea, astfel ca utilizatorul se poate folosi cu incredere de informatiile primite.

Sursa: www.bnr.ro/Home.aspx