Stiri economice si financiare

Citeste cele mai recente stiri economice si financiare. Calculator-Salariu.net te tine la curent cu cele mai noi informatii din domeniul financiar. In sectiunea "Blog" vei gasi sfaturi utile despre negocierea salariului, calcularea remuneratiei, exemplu de calcul salariu, salariu minim brut dar si explicatii concise si pe intelesul tuturor ai celor mai utilizati termeni financiari.

Concediu medical

Concediu medical Afla ce este concediu medical conform Legislatiei Muncii, durata maxima admisa, cine beneficiaza de acesta si cum se plateste.

Concediu fara plata

Concediu fara plata Afla ce este concediu fara plata, cand il poti lua, care este durata maxima precum si principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.

Cifra de afaceri

Cifra de afaceri Afla ce este cifra de afaceri, cui se adreseaza, care este formula de calcul si care este diferenta intre venituri brute si profit.

Contract de comodat

Contract de comodat Ce trebuie sa contina un contract de comodat, durata acestuia, exemple practice plus implicatiile privind impozitele si taxele.

Salariu mediu 2021

Salariu mediu 2021 Afla care este salariu mediu 2021 in Bucuresti, respectiv Romania, cum se stabileste si care este media europeana.

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie Cum realizezi o scrisoare de intentie care sa il impresioneze pe angajator: principalii pasi de redactare, plus 3 modele pentru inspiratie.

Titluri de stat

Titluri de stat Afla ce sunt titlurile de stat, cum le poti achizitiona, care este rata dobanzii, moneda de tranzactionare si principalele avantaje.

Pensia anticipata 2020

Pensia anticipata 2020 Afla varsta standard de pensionare si cum poti beneficia de pensie anticipata, acte necesare si care sunt modalitatile de plata.

Cerere concediu

Cerere concediu Model cerere concediu de odihna: cum se acorda zilele de concediu, importanta zilelor libere si cum se platesc cele 3 tipuri de concedii.

Indemnizatie crestere copil 2020

Indemnizatie crestere copil 2020 Afla cine are dreptul la indemnizatie crestere copil, care este perioada minima de munca, cum se calculeaza si actele necesare.

Cazier judiciar: acte necesare eliberare, valabilitate

Cazier judiciar: acte necesare eliberare, valabilitate Afla in ce situatii ai nevoie de cazier judiciar, actele necesare pentru eliberarea de catre persoanele fizice/juridice si valabilitatea sa.

Cerere demisie

Cerere demisie Descarca modelul cererii de demisie 2020 si afla care sunt drepturile si obligatiile salariatului - angajatorului, ce este preavizul si cum esti platit.

Deducerea personala

Deducerea personala Afla ce este deducerea personala si cine beneficiaza de ea, cat si documentele necesare pentru acordare.

Sporuri speciale: cum beneficiezi de ele

Sporuri speciale: cum beneficiezi de ele Sporuri speciale sunt o componenta a salariului, alaturi de salariul de baza, indemnizatii si ale adaosuri. Afla cum poti beneficia de ele.

Declaratia Unica 2020

Declaratia Unica 2020 Declaratia Unica 2020: ghid complet. Afla care este termenul de depunere, cine are obligatia sa depuna formularul si cum se depune.

Somaj tehnic 2021

Somaj tehnic 2021 Afla ce este somajul tehnic, in ce conditii se ofera, cine plateste indemnizatia si lista actelor necesare.

Impozit pe venit

Impozit pe venit Afla ce este impozitul pe venit, cum se aplica, cine trebuie sa completeze Declaratia Unica si care este data limita.

Importanta educatiei financiare

Ati regretat vreodata investitia pe care ati facut-o, contul bancar pe care l-ati deschis sau auzit despre o anumita asigurare care sa se potriveasca mai bine cu nevoile dvs. financiare curente?

De fiecare data cand cineva va gaseste un produs financiar, simtiti ca incearca sa va vanda acel produs chiar daca nu se potriveste nevoilor dvs.

Doriti sa auziti cateva sfaturi sincere, fara sa fiti presat sa cumparati produse sau sa faceti investitii. Aici acumulati de fapt cunostinte si informatii adevarate si intelegeti nevoile financiare, obiectivele dvs. pe termen scurt sau lung.

Pentru raspunsurile la aceste intrebari am creat sectiunea de blog pe calculator-salariu.net unde va veti informa asupra legislatiei din Romania si a modificarillor aduse Codului Muncii.

Articolele din blog pastreaza o latura neutra si au scopul de a va informa, neavand intentia de a promova niciun serviciu.

Cu toate acestea va recomandam sa apelati la consultanti financiari in planificarea finantelor dvs. Acestia va pot sfatui cum gestionati bugetul, cum reduceti costurile, cum puteti economisi bani, cum va puteti asigura in situatii de urgenta financiara sau minimizati pierderea financiara prin administrarea riscurilor.

Consilierul financiar va poate ajuta, de asemenea, sa intelegeti piata financiara si produsele financiare intr-un timp foarte scurt ca dvs. sa puteti alege un produs care va maximizeaza beneficiile, avand in vedere faptul ca pietele financiare si produsele financiare sunt in totalitate pentru beneficiile publice, cu conditia sa faceti alegerea potrivita.