Stiri economice si financiare

Citeste cele mai recente stiri economice si financiare. Calculator-Salariu.net te tine la curent cu cele mai noi informatii din domeniul financiar. In sectiunea "Blog" vei gasi sfaturi utile despre negocierea salariului, calcularea remuneratiei, exemplu de calcul salariu, salariu minim brut dar si explicatii concise si pe intelesul tuturor ai celor mai utilizati termeni financiari.

Scrisoare de intentie

Cum realizezi o scrisoare de intentie care sa il impresioneze pe angajator: principalii pasi de redactare, plus 3 modele pentru inspiratie.

Cerere demisie

Descarca modelul cererii de demisie 2020 si afla care sunt drepturile si obligatiile salariatului - angajatorului, ce este preavizul si cum esti platit.

Salariu mediu 2021

Afla care este salariu mediu 2021 in Bucuresti, respectiv Romania, cum se stabileste si care este media europeana.

Cazier judiciar: acte necesare eliberare, valabilitate

Afla in ce situatii ai nevoie de cazier judiciar in 2021, acte necesare pentru eliberarea pentru persoane fizice/juridice si valabilitatea sa.

Indemnizatie crestere copil 2021

Afla cine are dreptul la indemnizatie crestere copil, care este perioada minima de munca, cum se calculeaza si actele necesare.

Pensia anticipata 2021

Afla varsta standard de pensionare, cum poti beneficia de pensie anticipata, acte necesare, calcul pensie si care sunt modalitatile de plata.

Deducerea personala

Afla ce este deducerea personala si cine beneficiaza de ea, cat si documentele necesare pentru acordare.

Impozit pe venit

Afla ce este impozitul pe venit, cum se aplica, cine trebuie sa completeze Declaratia Unica si care este data limita.

Cerere concediu

Model cerere concediu de odihna: cum se acorda zilele de concediu, importanta zilelor libere si cum se platesc cele 3 tipuri de concedii.

Concediu medical

Afla ce este concediu medical conform Legislatiei Muncii, durata maxima admisa, cine beneficiaza de acesta si cum se plateste.

Contract de comodat

Contract de comodat: afla ce trebuie sa contina, durata acestuia, exemple practice, descarca model de contract plus implicatiile privind impozitele si taxele.

Titluri de stat

Afla ce sunt titlurile de stat, cum le poti achizitiona, care este rata dobanzii, moneda de tranzactionare si principalele avantaje.

Sporuri speciale

Sporuri speciale sunt o componenta a salariului, alaturi de salariul de baza, indemnizatii si ale adaosuri. Afla cum poti beneficia de ele.

Cifra de afaceri

Afla ce este cifra de afaceri, cui se adreseaza, care este formula de calcul si care este diferenta intre venituri brute si profit.

Declaratia Unica

Declaratia Unica 2021: care este termenul de depunere la Anaf, cine are obligatia sa depuna formularul si modalitatile de depune.

Somaj tehnic 2021

Afla ce este somajul tehnic, in ce conditii se ofera, cine plateste indemnizatia si lista actelor necesare.

Concediu fara plata

Afla ce este concediu fara plata, cand il poti lua, care este durata maxima precum si principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.

Concediu de odihna

Afla la cate zile de concediu de odihna are dreptul un angajat, cum se calculeaza, cum se plateste si care este minimum de zile de concediu pe an.

Infiintare PFA

Afla care sunt actele necesare pentru infiintare PFA, ce declaratii trebuie depuse, unde se depun actele pentru PFA, cat dureaza si care sunt costurile.

Importanta educatiei financiare

Ati regretat vreodata investitia pe care ati facut-o, contul bancar pe care l-ati deschis sau auzit despre o anumita asigurare care sa se potriveasca mai bine cu nevoile dvs. financiare curente?

De fiecare data cand cineva va gaseste un produs financiar, simtiti ca incearca sa va vanda acel produs chiar daca nu se potriveste nevoilor dvs.

Doriti sa auziti cateva sfaturi sincere, fara sa fiti presat sa cumparati produse sau sa faceti investitii. Aici acumulati de fapt cunostinte si informatii adevarate si intelegeti nevoile financiare, obiectivele dvs. pe termen scurt sau lung.

Pentru raspunsurile la aceste intrebari am creat sectiunea de blog pe calculator-salariu.net unde va veti informa asupra legislatiei din Romania si a modificarillor aduse Codului Muncii.

Articolele din blog pastreaza o latura neutra si au scopul de a va informa, neavand intentia de a promova niciun serviciu.

Cu toate acestea va recomandam sa apelati la consultanti financiari in planificarea finantelor dvs. Acestia va pot sfatui cum gestionati bugetul, cum reduceti costurile, cum puteti economisi bani, cum va puteti asigura in situatii de urgenta financiara sau minimizati pierderea financiara prin administrarea riscurilor.

Consilierul financiar va poate ajuta, de asemenea, sa intelegeti piata financiara si produsele financiare intr-un timp foarte scurt ca dvs. sa puteti alege un produs care va maximizeaza beneficiile, avand in vedere faptul ca pietele financiare si produsele financiare sunt in totalitate pentru beneficiile publice, cu conditia sa faceti alegerea potrivita.