Stiri economice si financiare

Citeste cele mai recente stiri economice si financiare. Calculator-Salariu.net te tine la curent cu cele mai noi informatii din domeniul financiar. In sectiunea "Blog" vei gasi sfaturi utile despre negocierea salariului, calcularea remuneratiei, exemplu de calcul salariu, salariu minim brut dar si explicatii concise si pe intelesul tuturor ai celor mai utilizati termeni financiari.

Scrisoare de intentie

Cum realizezi o scrisoare de intentie care sa il impresioneze pe angajator: principalii pasi de redactare, plus 3 modele pentru inspiratie.

Cerere demisie

Descarca model cerere demisie cu preaviz si afla drepturile si obligatiile angajatului / angajatorului. Cum se compenseaza concediul de odihna neefectuat.

Salariul mediu in Romania

Afla care este salariul mediu in Romania, topul celor mai bine platite locuri de munca, cele mai populare industrii cat si orasele cu cele mai mari salarii.

Cazier judiciar

Afla in ce situatii ai nevoie de cazier judiciar in 2021, acte necesare pentru eliberare persoane fizice / juridice si valabilitatea sa.

Indemnizatie crestere copil

Afla cine are dreptul la indemnizatia de crestere copil, care este perioada minima de munca, metoda de calcul si actele necesare.

Pensia anticipata

Afla varsta standard de pensionare, cum poti beneficia de pensie anticipata partiala, acte necesare, metode de calcul si modalitatile de plata.

Deducerea personala

Afla ce este deducerea personala, cine beneficiaza de ea plus documentele necesare pentru acordare. Vizualizeaza tabelul cu salariu brut si incadrarea dvs.

Impozit pe venit

Afla cat este impozitul pe venit, cum se aplica, procentul si metoda de calcul. Citeste despre Declaratia Unica: unde se depune si termenul limita.

Cerere concediu de odihna

Model cerere concediu de odihna: cum se acorda zilele de concediu, importanta zilelor libere si cum se platesc cele 3 tipuri de concedii.

Concediu medical

Afla cine beneficiaza de concediu medical, durata maxima admisa, exemplu de calcul, model adeverinta si cum se plateste.

Contract de comodat auto / locuinta

Contract de comodat: afla ce trebuie sa contina, durata si implicatiile privind impozitele si taxele. Descarca model de contract pentru locuinta sau auto.

Titluri de stat 2022

Afla ce sunt titlurile de stat, cum le poti achizitiona, care este rata dobanzii, moneda de tranzactionare si principalele avantaje.

Sporuri speciale

Sporuri speciale sunt o componenta a salariului, alaturi de salariul de baza, indemnizatii si ale adaosuri. Afla cum poti beneficia de ele.

Cifra de afaceri

Afla ce este cifra de afaceri, cui se adreseaza, care este formula de calcul si care este diferenta intre venituri brute si profit.

Declaratia Unica 2023

Declaratia Unica 2023: care este termenul de depunere la ANAF, cine are obligatia sa depuna formularul si modalitatile de depune.

Somaj tehnic

Afla ce este somajul tehnic, in ce conditii se ofera, modul de calcul in 2022, cine plateste indemnizatia si lista actelor necesare.

Cerere concediu fara plata

Afla ce este concediu fara plata, cand il poti lua, care este durata maxima precum si principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.

Concediu de odihna

Afla cate zile de concediu de odihna am dreptul pe luna, cu cat se plateste o zi de concediu, formula de calcul, plus avantaje si dezavantaje.

Infiintare PFA

Afla care sunt actele necesare pentru infiintare PFA, ce declaratii trebuie depuse, unde se depun, cat dureaza si care sunt costurile.

Telemunca vs munca la domiciliu

Telemunca vs munca la domiciliu - afla ce presupune, care sunt principalele beneficii si avantajele fiscale atat pentru salariat cat si pentru angajator.

Model CV 2023

Afla care este modelul de CV Europass in 2023, ordinea corecta a sectiunilor si sfaturi utile pentru redactarea unui CV standard.

Concediu medical Covid

Ce inseamna concediu meidcal COVID, cum se acorda, perioada de izolare la domiciliu, cu cat se plateste si care este perioada maxima de acordare.

Contract vanzare cumparare auto

Afla ce este un contract de vanzare cumparare auto, care sunt actele necesare pentru vanzare, cum se completeaza (exemple pentru fiecare sectiune) model si recomandari utile.

Alocatie copil - acte necesare, suma

Afla cat este alocatia pentru copii pana si peste 2 ani, la cat timp vine dupa depunerea actelor, data probabila cand intra pe card si actele necesare.

Zile Libere 2023 - Sarbatori Legale

Afla care sunt cele 15 sarbatori legale si de cate vor beneficia romanii in 2023. 5 motive pentru care este atat de important sa ai zile libere.

Top 14 idei de afaceri profitabile

Vrei sa-ti incepi propria afacere? Verifica aceste 14 idei de afaceri profitabile pentru startup-uri. Afla cum sa obtii finantare pentru afacerea ta.

Importanta educatiei financiare

Ati regretat vreodata investitia pe care ati facut-o, contul bancar pe care l-ati deschis sau auzit despre o anumita asigurare care sa se potriveasca mai bine cu nevoile dvs. financiare curente?

De fiecare data cand cineva va gaseste un produs financiar, simtiti ca incearca sa va vanda acel produs chiar daca nu se potriveste nevoilor dvs.

Doriti sa auziti cateva sfaturi sincere, fara sa fiti presat sa cumparati produse sau sa faceti investitii. Aici acumulati de fapt cunostinte si informatii adevarate si intelegeti nevoile financiare, obiectivele dvs. pe termen scurt sau lung.

Pentru raspunsurile la aceste intrebari am creat sectiunea de blog pe calculator-salariu.net unde va veti informa asupra legislatiei din Romania si a modificarillor aduse Codului Muncii.

Articolele din blog pastreaza o latura neutra si au scopul de a va informa, neavand intentia de a promova niciun serviciu.

Cu toate acestea va recomandam sa apelati la consultanti financiari in planificarea finantelor dvs. Acestia va pot sfatui cum gestionati bugetul, cum reduceti costurile, cum puteti economisi bani, cum va puteti asigura in situatii de urgenta financiara sau minimizati pierderea financiara prin administrarea riscurilor.

Consilierul financiar va poate ajuta, de asemenea, sa intelegeti piata financiara si produsele financiare intr-un timp foarte scurt ca dvs. sa puteti alege un produs care va maximizeaza beneficiile, avand in vedere faptul ca pietele financiare si produsele financiare sunt in totalitate pentru beneficiile publice, cu conditia sa faceti alegerea potrivita.