Scrisoare de intentie

Datorita companiilor internationale care isi deschid sedii in marile orase din Romania in cautare de specialisti, crearea unui CV Europass insotit de o scrisoare de intentie pentru angajare este obligatorie.

Scrisoare de intentie

Scrisorile de intentie reprezinta o modalitate excelenta de a va exprima interesul pentru compania la care aplici si de a va prezenta aptitudinile pentru rolul respectiv.

Ce este o scrisoare de intentie

O scrisoare de intentie este la fel de importanta ca CV-ul atunci cand te afli in cautarea unui loc de munca si ai decis sa aplici pentru un job. Reprezinta primul punct de interactiune cu angajatorii si va constitui baza pentru formarea primei lor impresii despre tine.

Cand este necesara

Ai nevoie de acest document in momentul in care aplici pentru un post de munca si angajatorul solicita in mod specific prezenta lui, impreuna cu CV-ul tau.

Aceasta este importanta deoarece ofera angajatorului o intelegere mai profunda asupra interesului tau pentru pozitia disponibila si determina modul in care experienta, competentele si abilitatile tale se potrivesc cu cerintele jobului chiar si in stadiul de internship.

Motivul pentru care este esentiala pentru candidatura ta

Recrutorii vor identifica abilitatile persoanei chemate la interviul de angajare in raport cu alti candidati. Astfel isi fac o prima parere despre profesionalism. Cum redactezi scrisoarea este un element esential in procesul de a obtine jobul.

Altfel spus, ofera o oportunitate de a face o prima impresie puternica, permitandu-va sa va prezentati si, in acelasi timp, sa prezentati calificarile cheie care va pot diferentia de alti candidati.

Reguli de redactare

Scrisoarea de intentie trebuie sa contina elemente care sa reflecte scopul tau, ce consideri ca te recomanda pentru jobul respectiv, dorinta ta de a avea ocazia sa iti demonstrezi capacitatea profesionala, toate "impachetate" intr-o corespondenta ce trebuie sa respecte cateva reguli specifice. Acestea sunt:

Scopul scrisorii este  de al convinge pe angajator, intr-un limbaj profesionist de skill-urile tale care te fac candidatul ideal pentru postul vizat si pot aduce un plus necesar in activitatea agentiei.

Scrisoarea de intentie ar trebui sa aiba, in mod ideal, intre 375-600 de cuvinte

Datele obligatorii a unei scrisori de intentie

Ce nu trebuie sa contina

Cand realizezi o astfel de scrisoare nu trebuie sa cazi in capcana de a relua datele CV-ului tau. Ce nu trebuie sa contina:

Axeaza-te pe fraze scurte si relevante si exprima-te cu profesionalism. De asemenea, evita sa incluzi calitati care pot fi irelevante pentru jobul la care aplici.

Despre salariul brut vei discuta cu angajatorul doar la un interviu fata în fata.

Greseli frecvente care trebuie evitate

Evitati sa folositi expresii generice; in schimb, folositi cuvinte bine gandite care sa ilustreze de ce sunteti cel mai bun candidat. In plus, verificati de doua ori ortografia, gramatica si punctuatia inainte de a trimite. Angajatorilor le poate crea o impresie negativa.

Model de scrisoare de intentie

Daca vrei ca scrisoarea ta de angajare sa fie eficienta, o poti scrie de la zero, pentru a-i da o nota personala, sau poti folosi unul dintre modelele de mai jos.

Ideal este, insa, sa combini cele doua variante astfel incat sa arati angajatorului ca ti-ai dat tot interesul pentru a atrage atentia.

Model de scrisoare Sumar

Alaturi de Curriculum Vitae este esentiala redactarea scrisorii care sa transmita angajatorului in mod precis si eficient abilitatile, calificarile, disponibilitatea si experienta dvs. Pentru a va asigura ca aveti cele mai mari sanse de reusita pentru jobul visat, folositi modelele noastre practice. Mult noroc!

Sursa: gov.ro
Autor: | Publicat: 22 Septembrie 2020 | Modificat: 19 Aprilie 2024