Zile Libere 2023 - Sarbatori Legale

Daca lucrati ore indelungate pana la miezul noptii pentru a respecta termenele limita, este usor sa pierdeti din vedere cate zile au trecut. O zi pare o ora atunci cand esti coplesit de munca.

Home » Blog » Zile Libere 2023
Zile Libere 2023

Importanta zilelor libere

Atunci cand lucrezi multe ore, este usor sa te lasi prins in detalii si sa pierzi din vedere imaginea de ansamblu.

De asemenea, s-ar putea sa va prindeti in autocritica sau judecata, ceea ce va poate impiedica sa mergeti mai departe si sa va simtiti increzator in munca dumneavoastra.

O zi libera de la serviciu va permite sa va odihniti, sa va relaxati si sa va recuperati, astfel incat sa puteti fi la cel mai bun nivel atunci cand va intoarceti la serviciu.

Zile libere 2023

Din cele 15 sarbatori legale din Romania in anul 2023 beneficiem de 12 zile libere, restul fiind in weekend.

Calendar zile libere 2023

Zile lucartoare 2023

251 de zile reprezinta numarul de zile lucratoare in 2023, restul insemnand weekend-uri si sarbatori legale. Mai jos gasiti lista cu numarul de zile lucratoare pentru fiecare luna din an.

Sarbatori religioase

Zile libere acordate in situatii speciale

Zile libere curs puericultura

Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii nou-nascutului.

Acest curs de doua zile va va invata totul, etapele de dezvoltare, de ce are nevoie micutul de somn si multe altele!

Veti pleca stiind mai mult decat ar putea spera majoritatea parintilor sa invete vreodata despre ingrijirea copiilor lor.

In urma absolvirii cursului de puericultura, tatal va primi in plus 5 zile libere.

Cate zile libere au celelalte tari din Europa

Tara zile libere
Estonia 20
Ungaria 20
Lituania 20
Polonia 20
Romania 21
Letonia 20
Bulgaria 20
Croatia 20
Grecia 23
Slovenia 20
Luxemburg 25
Malta 24
Irlanda 24
Portugalia 22
Slovacia 20
Cipru 20
Belgia 20
Spania 22
Austria 25
Republica Ceha 25
Norvegia 25
UK 25
Olanda 25
Finlanda 25
Suedia 25
Italia 28
Germania 30
Danemarca 30
Franta 30

Iata 5 motive pentru care este atat de important sa ai zile libere:

Te vei simti mai putin stresat si mai productiv

Daca lucrezi multe ore, productivitatea ta poate scadea pe termen lung. S-ar putea sa simtiti ca trebuie sa munciti mai mult pentru a recupera timpul pierdut pentru odihna.

Dar lucrul cu program prelungit nu doar ca te incetineste, ci te poate face sa te simti stresat, epuizat si obosit. Aceste sentimente pot duce la greseli si la scaderea productivitatii.

Cand esti stresat, corpul tau elibereaza substante chimice care te pot ajuta sa faci fata pe moment, dar care pot provoca daune pe termen lung.

Atunci cand sunteti stresat, ritmul cardiac si tensiunea arteriala pot creste, sistemul imunitar poate slabi si puteti deveni mai susceptibil la o varietate de boli.

Sarbatorile legale va vor ajuta sa va recapatati creativitatea

Cand lucrezi multe ore, poate fi usor sa te lasi prins in detalii si sa pierzi din vedere imaginea de ansamblu. S-ar putea sa ajungi sa petreci prea mult timp pe sarcini care nu conteaza sau sa te lasi oprit de distrageri.

A avea timp liber de la serviciu va poate ajuta sa va recapatati creativitatea. Atunci cand sunteti concentrat pe detalii, nu aveti timp sa ganditi in afara cutiei si sa gasiti solutii creative.

A avea timp liber de la serviciu va permite sa va uitati la provocarile actuale dintr-o alta perspectiva.

Veti putea sa vedeti imaginea de ansamblu

Atunci cand esti intr-un ciclu constant de munca si odihna, poate fi greu sa faci un pas inapoi si sa faci un zoom out pentru a vedea imaginea de ansamblu.

Este usor sa te lasi prins in prezent si sa uiti de obiectivele si prioritatile importante pe termen lung.

S-ar putea sa fiti prins in detalii sau sa fiti prea obosit pentru a va gandi la modul in care munca dvs. ajuta organizatia.

Faptul ca aveti timp liber de la serviciu va poate ajuta sa faceti un pas inapoi si sa vedeti imaginea de ansamblu.

Zilele libere ajuta sa va recuperati fizic si emotional

Munca indelungata poate avea un impact asupra corpului si emotiilor tale. Poate fi usor sa lasi stresul de la locul de munca sa te afecteze si sa te faca sa te simti epuizat.

Cand esti stresat, poate fi greu sa dormi, sa te concentrezi sau chiar sa mananci bine. S-ar putea sa va simtiti prea obosit pentru a face lucruri care va plac sau care va ajuta sa va recuperati si sa va relaxati.

Atunci cand lucrati multe ore, poate fi usor sa amanati ingrijirea de sine sau sa planificati momente pentru a va recupera.

A avea timp liber de la serviciu va poate ajuta sa va concentrati asupra nevoilor dvs. si sa va odihniti, sa va relaxati si sa va ingrijiti de sine de care aveti nevoie.

Este la fel de important sa va luati zile libere ca si sa lucrati multe ore

Sa lucrezi multe ore nu este intotdeauna un lucru rau - depinde foarte mult de context. De exemplu, daca sunteti chirurg, va trebui sa lucrati multe ore pentru ca aveti nevoie de mai mult timp pentru a efectua operatii.

Cand vine vorba de munca, este important sa gasiti un echilibru intre orele de lucru lungi si timpul liber. In cele mai multe cazuri, a lucra ore lungi si a-ti lua zile libere te mentine productiv si te ajuta sa eviti epuizarea.

Cu toate acestea, este important sa va luati zile libere si sa nu va suprasolicitati lucrand zilnic multe ore. Trebuie sa va acordati timp sa va odihniti, sa va recuperati si sa va relaxati.

Sursa: zile-libere.com
Publicat 27 Septembrie 2022 • Modificat 21 Decembrie 2022 • 6 minute timp de citit