Model CV Europass & Simplu 

CV-ul a devenit un document obligatoriu atunci cand cineva isi cauta un loc de munca. El este cartea de vizita a fiecarei persoane care vrea sa se angajeze si ii ofera angajatorului informatii importante despre potentialul angajat.

Model CV Europass & Simplu 

Studiile, experienta profesionala, realizarile din cariera - toate au rubrici bine definite intr-un CV. Cate tipuri de Curriculum Vitae exista, care este cel mai folosit, cum se completeaza corect, ce informatii sunt obligatorii si cand este nevoie sa adaugati si o scrisoare de intentie in completarea CV-ului? La toate aceste intrebari veti afla raspunsurile in cele ce urmeaza.

Ce este un CV Simplu - Curriculum Vitae Standard

Un CV standard este un model de CV usor de completat, intuitiv si era folosit cu precadere inainte de aparitia CV-ului Europass, care a devenit din ce in ce mai popular. Un CV Standard trebuie sa contina in primul rand cateva informatii personale, pentru ca angajatorul sa stie cu cine are de-a face si sa aiba datele de contact ale celui care aplica pentru job.

Informatiile personale care ar trebui sa se regaseasca intr-un CV standard sunt:

La fel ca la studii, job-urile anterioare se vor nota in ordine descrescatoare.

Ce este un CV Europass

Un CV Europass este un model standardizat recunoscut la nivel European. Contine, in mare, aceleasi informatii precum un CV Standard, cu mici diferente precum adaugarea unei fotografii. Cu ajutorul acestui tip de CV, candidatii isi pot descrie cel mai bine competentele si calificarile.

CV Simplu vs. Europass

Modelul de CV Europass nu este, in esenta, foarte diferit de cel Standard. Informatiile pe care trebuie sa le oferiti sunt aceleasi:

In esenta este putin mai amplu si are mai multe rubrici. Contine rubrica privind limbile straine si spatiul pentru fotografie. Indiferent ce tip de CV ati alege, nu uitati ca puteti intotdeauna sa ii atasati o scrisoare de intentie, unde puteti oferi detalii suplimentare, pe care nu le-ati cuprins in CV, dar si o nota personala, dincolo de informatiile standard.

Ordinea corecta a sectiunilor din Curriculum Vitae

Fie ca vorbim despre un CV Standard sau unul la standarde europene, este important de retinut ordinea in care informatiile ar trebui sa apara in CV.

Sfaturi utile pentru redactarea unui CV de angajare obligatoriu

Un CV de angajare este relativ simplu de redactat in special daca lista noastra de modele CV. Aveti in vedere sa scrieti corect, sa completati toate rubricile si sa oferiti detalii relevante cu privire la experienta profesionala.

Atat job-urile anterioare, cat si studiile se vor trece in ordine descrescatoare, adica de la ultima scoala absolvita in jos, respectiv de la ultimul loc de munca in jos. Sinceritatea si transparenta ar trebui sa fie cuvintele-cheie ale completarii unui CV.

Model de CV in format Word

Perspectivele tale profesionale incep cu un CV bine structurat si usor de citit. Un model de CV simplu te poate ajuta sa te prezinti angajatorilor intr-un mod clar si concis, punand in valoare parcursul tau profesional si abilitatile cheie.

Formatul Word al CV-ului este alegerea ideala pentru cei care prefera o editare rapida si simpla. Acesta iti permite sa personalizezi fiecare sectiune conform profilului tau unic, astfel incat sa impresionezi de la prima vedere.

Completati CV-ul cu o scrisoare de intentie

Ati putea crede ca un CV completat corect este suficient pentru a obtine job-ul, dar puteti sa va mariti sansele de a fi selectat atasand si o scrisoare de intentie. Aceasta reprezinta un document de maximum o pagina, redactat intr-o nota formala in care sa va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei respective, dovedind ca aveti calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

Exista job-rui in care scrisoarea de intentie poate fi un factor determinant la angajare, asa ca este important sa o luati in calcul si, daca credeti ca va poate mari sansele de succes.

Calculator-Salariu.net ofera instructiuni detaliate pentru crearea unui CV. Ghid pas cu pas pentru a completa fiecare sectiune, de la informatiile personale la experienta profesionala. De asemenea, subliniaza importanta transparentei si sinceritatii in CV.

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Curriculum_vitae
Autor: | Publicat: 13 Noiembrie 2021 | Modificat: 05 Februarie 2024