Cand este vacanta de iarna: Idei de activitati

Vacanta se planifica din timp. E o regula nescrisa, testata si aprobata de cei care iubesc sa-si petreaca timpul liber departe de casa, descoperind locuri si traditii noi.

Cand este vacanta de iarna: Idei de activitati

Vacanta de iarna, de exemplu, inseamna sporturi de sezon, drumetii, ciocolata calda si povesti la gura semineului.

Cum tara noastra este deja cunoscuta pentru locurile pitoresti, pentru traditiile din sezonul rece si din preajma sarbatorilor, chiar si strainii aleg sa-si petreaca ultima vacanta din an la noi in tara.

Vestea si mai buna este ca statul a acordat destul de multe zile libere pentru anul in curs, deci poti lega sarbatorile legale cu weekend-ul si cateva zile din concediul de odihna pentru a planifica o vacanta de vis alaturi de intreaga familie. Descopera cand este vacanta de iarna si ce activitati poti bifa anul acesta.

Cand este vacanta de iarna?

Cum concediul de iarna se programeaza in functie de vacantele elevilor, orice parinte trebuie sa stie ca pentru anul scolar 2024-2025, vacanta de iarna va incepe sambata, 21 decembrie si se va incheia marti, 7 ianuarie.

Scolarii vor reveni in salile de curs pe data de 8 ianuarie, ceea ce inseamna ca acestia se vor bucura de 18 zile libere.

Pentru angajati, zilele de 25 decembrie (miercuri) si 26 decembrie (joi) sunt libere. In plus, bugetarii se pot bucura de inca o zi libera, pe 27 decembrie (vineri) cand se face punte cu weekend-ul. Liber este si pe 1 si 2 ianuarie 2025 (miercuri si joi), ceea ce inseamna ca ai nevoie doar de cateva zile de concediu pentru a planifica o supervacanta pentru intreaga familie.

Vestea si mai buna este ca libere vor fi si zilele de 6 si 7 ianuarie 2025 (luni si mari, de Boboteaza si de Sfantul Ion). Daca Guvernul va decide sa se faca punte pentru ziua de 3 ianuarie, nici nu va mai fi nevoie de concediu de odihna pentru a te bucura de o vacanta prelungita.

Idei de activitati pentru vacanta de iarna

Nu ai cum sa te plictisesti in vacanta de iarna, mai ales daca gasesti o cazare cu ciubar la munte. Pe langa relaxare si incarcarea bateriilor, de la mic la mare, membrii familiei pot participa la numeroase activitati. Iata cateva idei pentru concediul de iarna:

Asadar, vacanta de iarna se petrece alaturi de cei dragi. Fie ca mergeti in tara sau in strainatate, cel mai important lucru este sa va distrati, sa va destindeti si sa creati amintiri memorabile.

La final, amintirile frumoase sunt cele care ne coloreaza viata, chiar si atunci cand ne intoarcem la lucru, la responsabilitati si sarcini puse pe repeat.

Sursa: https://zilibera.ro
Autor: | Publicat: 10 Iulie 2024 | Modificat: 12 Iulie 2024